Computer Awareness Quiz Set – 279 ( IPPB Exams, NIACL AO)

computer-quiz-2As you know Computer Awareness is important for getting a good score in Upcoming Exams. Thus, we are sharing with you a set of practice questions of Computer Awareness to help you prepare better for the forthcoming IPPB, RBI, IBPS RRB PO & Clerk 2016. All the best.

­­­­

Leaderboard: Banking Exams: Computer Awareness Quiz Set – 279

maximum of 10 points
Pos. Name Entered on Points Result
Table is loading
No data available

To Download Computer Questions Bank : CLICK HERE

  • ALISA(Ubiquitous::)

    May be:))…

  • Abhilasha

    pls corect modern computer one ques
    Larger and fastr ;p

    • ALISA(Ubiquitous::)

      Han Maine yahi click kiya tha:(

      • Abhilasha

        Mene none 😀

  • !!angry bird !!

    good morning :)

    • ALISA(Ubiquitous::)

      Gm;))))

      • !!angry bird !!

        :))

    • Abhilasha

      Gm bird

      • !!angry bird !!

        :)

  • !!angry bird !!

    eng nai h kya ?

  • Exam Time..

    Yaha koi jisne CAT diya ho..
    Meko iske previous year ppr chahiye…

  • Abhilasha

    Discuss issue ??

    • !!angry bird !!

      yes :(

  • !!angry bird !!

    ok :)

  • !!angry bird !!

    fine bro ::)

  • gomathy priya

    Results
    7 of 10 questions answered correctly

    Your time: 00:01:03

    You have reached 7 of 10 points, (70%)

  • Exam Time..

    Share karo…

  • Adorable Princess

    Results
    5 of 10 questions answered correctly

    Your time: 00:02:32

  • RiStY RiTeSh

    11.
    A) India’s foreign exchange reserves declined by $1.506 billion to $366.139 billion in the week to October 14, due to fall in foreign currency assets, the Reserve Bank said today.
    B) In the previous week, the reserves had decreased by $4.343 billion to $367.646 billion.
    C) It had touched a life-time high of $371.99 billion in the week to September 30, 2016.
    D) FCAs, expressed in US dollar terms, include the effect of appreciation/depreciation of non-US currencies such as the euro, pound and the yen held in the reserves.
    E) Foreign currency assets (FCAs), a major component of the overall reserves, dipped by $1.486 billion to $340.908 billion.

    • RiStY RiTeSh

      ODD ONE OUT

    • Pheonix

      dd?

    • the fighter

      dd

    • praise

      ee?

    • RiStY RiTeSh

      DD

    • alka singh

      ddd

    • Abhilasha

      Dd

  • RiStY RiTeSh

    12.ODD ONE OUT
    A) After 12-year hiatus, government is set to revive strategic sale of state-owned companies with the Cabinet likely to consider shortly the outright sale of stake in over a dozen PSUs including the profit making ones.
    B) “The strategic sale will come up before the Cabinet very shortly,” a top source said.
    C) PSUs identified for strategic sale reportedly include profit-making Bharat Earth Movers and Certification Engineers International as well as loss-making Scooters India.
    D) NITI Aayog has prepared a list of public sector units where the government can sell its majority stake to private companies in order to bring in greater efficiency and professionalism in functioning.
    E) Based on its suggestions, the Department of Investment and Public Asset Management (DIPAM) has finalised a model of strategic disinvestment.

    • Pheonix

      ddd

    • Adorable Princess

      dd

    • Abhilasha

      Ddd

    • the fighter

      cc

    • praise

      c?

    • Pheonix

      d/e??

    • alka singh

      ddd,,,

    • agent 47

      dddd

    • ronnie (honey)

      dd?

    • RiStY RiTeSh

      CC
      TRICKY

      • praise

        no direct question

    • kittu….

      DDDD

  • ronnie (honey)

    gm everyone

    • the fighter

      good morning my lovely sis:)

      • ronnie (honey)

        gm..

        • the fighter

          :)) my bro;) honey:)

  • agent 47

    g.m friendsss

    • the fighter

      good morning :) ak 47:)

      • agent 47

        gm yogee ji

  • RiStY RiTeSh

    13.
    A) The Centre, in collaboration with State governments, plans to introduce a ‘One India’ concept, the biggest and the most comprehensive ‘ease of doing business’ initiative so far.
    B) Under the ‘one-form-one-portal’ model, aimed at attracting huge investments, the processes will be simplified to an extent where investors will need to fill only a single e-form for investing and doing business anywhere in India.
    C) “(In this regard), we have just begun talks with the states, and will soon hold discussions with the private sector and users of government services,” the official added.
    D) Currently, firms are mandated to complete multiple forms at the Central and state-levels, and it gets more complicated as each state has different requirements and regulations.
    E) “We are working on what could be the world’s best single window clearance mechanism with an in-built information wizard that will help investors with the application processes,” a senior official said

    • RiStY RiTeSh

      CC EASY

    • the fighter

      ddd

    • ronnie (honey)

      dd

    • Adorable Princess

      ee

    • praise

      c??

    • anu

      Dd

    • Pheonix

      cc

    • Abhilasha

      Ye kb aya :/

      • Vivek A

        Disqus problem.. :S

    • agent 47

      dddd

    • kittu….

      AAAA

  • RiStY RiTeSh

    14.
    A) Aiming to provide a fresh boost to the Centre’s Jan Aushadhi (Public Medicine) Scheme, the Ministry of Chemicals and Fertilizers is making efforts to rope in Members of Parliament (MPs) for opening new stores in their constituencies.
    B) This move comes close on the heels of the Department of Pharmaceuticals (DoP) initiating talks with various state governments regarding the matter.
    C) The scheme, launched in 2008 under the United Progressive Alliance (UPA) government, has not achieved its desired results so far.
    D) “Minister (Ananth Kumar) has written to all MPs, asking them to lend a helping hand by ensuring that one or two Jan Aushadhi stores are opened in their constituencies,” said a source close to the Minister of State for Surface Transport and Petroleum and Chemicals, Mansukh Lal Mandaviya.
    E) While introducing the budget this year, Finance Minister Arun Jaitley had announced that the government would open 3000 stores by the year-end- an ambitious target given that there are only 500 open stores at present.

    • Adorable Princess

      ee?

    • Abhilasha

      Bbq

    • praise

      dd

    • Vivek A

      dd

    • kittu….

      CCCC

    • RiStY RiTeSh

      DD :/

      • praise

        3 correct

        • RiStY RiTeSh

          _/_ :))

          • praise

            :))

      • kittu….

        shayad c usme to koi bhi schme ho sakati hai na

      • kittu….

        d to same hai

      • kittu….

        dd is about same na jan aushadhi

        • RiStY RiTeSh

          same hone se kuch nahi hota ..
          a complete para should be there linked… whether it is linked to single theme

    • alka singh

      eee

    • the fighter

      ??

    • ronnie (honey)

      cc?

    • anu

      Cc

    • Pheonix

      ee??

  • RiStY RiTeSh

    15.
    A) In his first visit to Vadodara from where he had contested Lok Sabha polls in 2014 after he became Prime Minister, Narendra Modi on Saturday inaugurated a new integrated airport terminal, country’s second green airport terminal, and also attended a social welfare camp to hand out assistive devices and aids to around 8000 specially abled persons.”I am happy that after the NDA government came to power, two airports in the country have become fully green,” Mr. Modi said while opening the new terminal which has been built at the cost of Rs 160 crore and has been designed by Delhi based Creative Group to be fully compliant to the green building norms.
    B) “I am happy that after the NDA government came to power, two airports in the country have become fully green,” Mr. Modi said while opening the new terminal which has been built at the cost of Rs 160 crore and has been designed by Delhi based Creative Group to be fully compliant to the green building norms.
    C) “Distributing equipment is a very small part of the programme. The larger aspect is our duty to care for our Divyang sisters and brothers,” Mr Modi said .
    D) Mr Modi lauded his government’s new policy to promote regional air connectivity which will bring smaller towns and places on air route while blaming the previous governments of “lacking in vision to push and develop aviation sector in the country.”
    E) After opening the new terminal, Mr Modi headed to attend a camp to distribute assistive devices to around 8000 specially abled persons as part of the government’s scheme for the welfare of persons with disabilities.

    • praise

      cc

    • the fighter

      dd

    • ronnie (honey)

      cc

    • agent 47

      bbbb

    • Adorable Princess

      dd

    • anu

      Cc.

    • RiStY RiTeSh

      CC

      • praise

        4..

      • the fighter

        yes right half sentense read kiy;(

    • Pheonix

      ccc

    • Vivek A

      ccccc

    • kittu….

      dddd

  • DON

    You have reached 7 of 10 points, (70%)

  • RiStY RiTeSh

    Thank u :)
    Have a nice day _/_

    • praise

      thank u so much.. __^__ :)

      • ronnie (honey)

        source to prepare for these type of ques

        • praise

          news papers

          • ronnie (honey)

            available hai market me ??kiske ache hai

          • praise

            it will take years… to well versed

    • the fighter

      thankxxxxxxxxx alot bro;))
      very good morning;)

    • ronnie (honey)

      bro from where to practice these more nd more

      • the fighter

        check profile

        • ronnie (honey)

          kiski ?

          • the fighter

            ritesh bhai ki

    • Pheonix

      thank u

    • anu

      Thank you :))

    • Vivek A

      Thanksss brooo :))

    • Abhilasha

      Thank u
      Ye b ab dkha :/

  • Abhishek Pavan

    What is recession ?

    • optimistic

      Inflation opposite I don’t know properly any other questions

      • Abhishek Pavan

        yes bro

        • optimistic

          Ask bro if I know I will answer

  • Abhishek Pavan

    repo- short term
    bank-long term
    repo-collateral based
    bank-collateral free loan
    Is this correct ??

    • optimistic

      Ha Bro discuss not working properly

  • Vision

    YHAN KYA HO RHA THA KON SI QUIZ?

    • Vivek A

      English quiz ho rhi thi..Aap late ho gaii…

      • Vision

        OK TY NEW PATTERN PE THI KYA?

        • Vivek A

          yes new pattern..I have compiled n posted..f5 kr lo

  • SRIVASTAVA(JAI MAHAKAAL)

    The perimeter of a rectangle is x units and the circumference of a circle is 8 units more than the perimeter of the rectangle.The ratio of radius of circle and length of rectangle is 1:2 and the ratio of length and breadth of rectangle is 7:3.Find the length of the rectangle?

    • Goutham :|

      28?

      • SRIVASTAVA

        Rt

      • praise

        sol ?

        • Goutham :|

          2πr – x = 8
          X = 2(2r+6r/7) = 40r/7
          Substitute
          44r/7 – 40r/7 = 8
          r = 14
          L. = 28

          • the fighter

            _/_ anna good morning:)

          • Goutham :|

            GM yogi dada

          • the fighter

            :))

          • praise

            thank u sir:)

          • Goutham :|

            Wc badi bahan _/_

          • praise

            sir ans 300/600?

            A school has raised 75% of the amount it needs for a new building by receiving an average donation of Rs. 1200 from the parents of the students. The people already solicited represents the parents of 60% of the students. If the School is to raise exactly the amount needed for the new building, what should be the average donation from the remaining students to be solicited?

          • Goutham :|

            75% == 60% * 1200rs
            1% == 960
            So
            25% = 40% * X
            X = 5/8 * 960 === 600.
            Sry net interrupted

          • ronnie (honey)

            ans is 600

    • priyanka

      (x+8)/pie

    • priyanka

      28

    • Martin Garrix

      2(l+b)+8=2*pie*r
      r:l:b=7:14:6
      2(14x+6x)+8=2*7*22/7
      x=2
      l=14*2

      • SRIVASTAVA

        Rt

      • praise

        ans ? 300/600

        A school has raised 75% of the amount it needs for a new building by receiving an average donation of Rs. 1200 from the parents of the students. The people already solicited represents the parents of 60% of the students. If the School is to raise exactly the amount needed for the new building, what should be the average donation from the remaining students to be solicited?

        • Martin Garrix

          not getting

          • praise

            ok sir

          • Martin Garrix

            Let the number of parents be x who has been asked for the donations.
            People already solicited = 60% of x = 0.6x
            Remaining people = 40% of x = 0.4x
            Amount collected from the parents solicited= 1200 *0.6x = 720x
            720x = 75%; Remaining amount = 25% = 240x
            Thus, Average donations from remaining parents = 240x /0.4x = 600
            #google

          • praise

            ok sir but language is not clear in question

  • ashok bhardwaj

    Alisha You have also an Ep.

    • ALISA(Ubiquitous::)

      Tks;))

  • priyanka

    A school has raised 75% of the amount it needs for a new building by receiving an average donation of Rs. 1200 from the parents of the students. The people already solicited represents the parents of 60% of the students. If the School is to raise exactly the amount needed for the new building, what should be the average donation from the remaining students to be solicited?
    ans.600

    • praise

      ans 300?

      • priyanka

        600

        • ronnie (honey)

          yes 600 is ryt

      • priyanka

        solution do….because I am not sure

        • arya

          o-o

    • ronnie (honey)

      use variation or chain rule …1200 60s 75x …(assume total amount 100x ..student =100s..)
      now by variation 1200*60s/40s*25x/75x=new avg amount..600 ans

      • priyanka

        SIR ap thoda explain kroge ki apne kya kiya…….mujhe smjh ni aya

        • arya

          yup

          • priyanka

            karo fir kha to mane ki mujhe smajh ni aya……

        • ronnie (honey)

          u there ??

          • priyanka

            yes :))

          • ronnie (honey)

            kha doubt hai apko?

          • priyanka

            75% raise amount 1200 hai kya….
            or fir ye 60/40 & 25/75 kyu kiya

          • ronnie (honey)

            dekho question ye khta hai ki kuch paisa chaiye ek building ke liye ..75% uska college wale students se collect krte hai hr student se 1200 ruppees lekar to soch lo ki hme 100x total chaiye but 75x hmee students se collect krna hai 1200 lekr …total student 100s man lo pr 75x –1200 lekar 60% bcho se hi pura ho gya ..ab wo khta hai ki agr pura paisa hi student se lena ho to 75x to le liya ab 25x kaise le ki 40% students usko de to per student kitna paise de ..so ab agge mene variation ya chain rule se kia kyunki money/person is directly proportional to money needed so nd inversely proportional to number of students so money /student(old–1200…money/student new–?..students old—60s..student new–40s..money needed old–75x..money needed new–25x..
            s0 by variation or chain rule ..money /person old *student old/student new*money needed new/money needed old=new money /person..now put the data nd u will get ur ans

          • priyanka

            thanku very much bro…….ab acche se smjh gyi …….isko time work wale se bh kr skte h

            1200 *60/75 =x *40/25
            x=600………………..thnx again

          • ronnie (honey)

            koi na..wc

  • Glitter
    • Goutham :|

      2.

      • Glitter

        Why not 1?

        • Goutham :|

          A >= B > J >= K

          Now see that B > J so not equal na , so 1st not follow

          • Glitter

            Oh,got it. Thanks!

    • ronnie (honey)

      only 2

      • Glitter

        I m getting both:/

    • @ngh@

      A>=B=H>j>=k
      1st agr A>k hota to follow hota

  • Vivek A

    # Compiled English Quiz New pattern by RiStY RiTeSh…

    1. National Payments Corporation of India (NPCI) has rolled out Unified Payments Interface (UPI), a mobile payment solution which has the potential to revolutionise the payment system in the country. UPI does not require a specific bank account unlike existing players which offer the product to only those who have an account with them, thus significantly increasing the pool of customers UPI could tap into, compared to banks which have a limited universe of customers. ______________________________
    A) According to a World Bank report, only 53 per cent of the Indian population or 636 million people have bank accounts, while close over 1,000 million have mobile phone
    B) National Payments Corporation of India said the UPI app will be available in next two to three working days for the customers to download and start using
    C) Andhra Bank, Axis Bank, Bank of Maharashtra, Canara Bank, DCB Bank, Federal Bank, ICICI Bank, Oriental Bank of Commerce, Karnataka Bank, UCO Bank, Union Bank of India, United Bank of India, Punjab National Bank are some of the banks that have joined the UPI platform.
    D) Infosys co-founder Nandan Nilekani has been an adviser to NPCI on the UPI project.
    E) Reserve Bank of India Governor Raghuram Rajan in April this year had soft-launched the new payment mechanism and it has been on a pilot run since then.

    2. RBI has said it would seek legal changes to enable banks to pledge corporate bonds as collateral when borrowing funds from its overnight repo window. ________________________________Besides, the RBI said it would allow entities exposed to foreign currency risk to hedge up to $30 million.
    A) It will also allow banks to issue rupee-denominated perpetual debt instruments overseas, which would qualify for inclusion as additional Tier 1 and Tier 2 capital.
    B) The report follows a list of proposed changes released by Securities and Exchange Board of India (SEBI) last week.
    C) India-Pakistan ties touched a low after a raging controversy emerged after Rajnath Singh’s two-day visit to Pakistan earlier this month.
    D) India had strongly objected to Pakistan”s “restrictive approach” in denying visas to Indian journalists to cover the Saarc Home/Interior Ministers’ conference.
    E) As part of a series of steps to deepen fixed income and currency markets, the Reserve Bank of India (RBI) also said it would amend its regulations shortly to allow foreign investors to transact in corporate bonds directly.

    3. Instead of the finance minister Mr Arun Jaitley, Mr Shaktikanta Das is attending the two-day Saarc (South Asian Association for Regional Cooperation) meet of Finance Ministers at Islamabad._________________________. Apart from Jaitley, Bangladesh Finance Minister Abdul Maal Abdul Muhith is also missing from the Saarc meet, Pakistan’s Daily Times reported.
    A) The two-day FMs meet is being held at Islamabad from 25th of August
    B) India-Pakistan ties touched a low after a raging controversy emerged after Rajnath Singh’s two-day visit to Pakistan earlier this month.
    C) India had strongly objected to Pakistan”s “restrictive approach” in denying visas to Indian journalists to cover the Saarc Home/Interior Ministers’ conference.
    D) It is of great significance to JNPT and will give a boost to the country’s economy
    E) This evacuation corridor would help in supporting the EXIM trade besides providing economic opportunity to the local and region.

    4. _____________________________IOC will be the second state-owned oil company after Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL) to consider issuing bonus shares following a government directive. HPCL board had last month approved issuing two bonus shares of Rs 10 each for every existing one.
    A) IOC is India’s largest commercial enterprise, with a sales turnover of Rs 3,99,601 crore (USD 61 billion) and profits of Rs 10,399 crore (USD 1.58 billion) for the year 2015-16.
    B) It is ranked 161st among the world’s largest corporates (and first among Indian companies) in the prestigious Fortune ‘Global 500’ listing for the year 2016.
    C) The government owns 58.28 per cent stake in IOC, which controls nearly half of India’s fuel market, 35 per cent national oil refining capacity and 71 per cent of downstream sector pipelines.
    D) IOC owns and operates 11 of India’s 23 refineries with a combined refining capacity of 80.7 million tonnes per annum as well as a pipeline network spanning about 11,750-km
    E) The board of IOC will meet on August 29, “to consider issue of Bonus Shares,” the company said in a regulatory filing.

    5.____________________. Select members of the public will be able to hail a free ride through their smartphones in taxis operated by nuTonomy, an autonomous vehicle software startup. While multiple companies, including Google and Volvo, have been testing self-driving cars on public roads for several years, nuTonomy says it will be the first to offer rides to the public.
    A) The world’s first self-driving taxis will be picking up passengers in Singapore starting 25th of August
    B) Earlier this year, the company was the first to win approval from Singapore’s government to test self-driving cars in one-north. NuTonomy announced a research partnership with Singapore’s Land Transport Authority earlier this month.
    C) Singapore is ideal because it has good weather, great infrastructure and drivers who tend to obey traffic rules, Iagnemma says.
    D) Auto supplier Delphi Corp., which is also working on autonomous vehicle software, was recently selected to test autonomous vehicles on the island and plans to start next year.
    E) The technology is supposed to reduce the number of Taxi’s from 9,00,000 to 3,00,000 in Singapore.

    6. Under the Basel-III norms, AT-1 bonds come with loss absorbency features, meaning that in case of stress, banks can write off such investments or convert them into common equity if approved by the RBI (Reserve Bank of India). AT-1 bonds qualify as core or equity capital.
    a) Following which
    b) As
    c) Apparently
    Pick out the option which when used to start a sentence combines both the above sentences in one.
    Only a
    B) Only b
    C) Only c
    D) Only a and b
    E) None of the above

    7. Leading bourse NSE on Tuesday cautioned investors against falling prey to stock tips circulated through SMSes and social media platforms like WhatsApp. In a notice, the exchange also asked brokers to advise their clients not to blindly follow unfounded rumours and tips and invest in securities only after conducting appropriate analysis of respective companies.
    a) To which
    b) Further
    c) Thus
    Pick out the option which when used to start a sentence combines both the above sentences in one.
    A)Only a
    B) Only b
    C) Only c
    D) Only b and c
    E) All

    8. He is at present Special Director in the ED. He got third extension in August this year to hold the additional charge of the post of ED chief for six months.
    a) But earlier
    b) As
    c) As of no
    Pick out the option which when used to start a sentence combines both the above sentences in one.
    A)Only a
    B) Only b
    C) Only c
    D) Only a and b
    E) None of the above

    9. Haryana will be the first state to give the benefit of 7th Central Pay Commission (CPC) to its employees with effect from January 1, 2016, Chief Minister Manohar Lal Khattar said today. The Chief Minister said that the state government has decided in principle to grant the benefit of revised pay package to its employees.
    a) Where in
    b) Not only
    c) Also
    Pick out the option which when used to start a sentence combines both the above sentences in one.
    A)Only a
    B) Only b
    C) Only c
    D) Only a and b
    E) Only a and c

    10.The Gambia has become the latest African nation to announce its withdrawal from the International Criminal Court, accusing the war crimes tribunal of “persecuting” Africans. The shock move announced late yesterday was condemned by rights groups as a “drastic blow” for victims of serious crimes across the world.
    a) Hence
    b) Also
    c) Consequently
    Pick out the option which when used to start a sentence combines both the above sentences in one.
    A)Only a
    B) Only b
    C) Only c
    D) Only a and b
    E) None of the above

    11. ODD one OUT
    A) India’s foreign exchange reserves declined by $1.506 billion to $366.139 billion in the week to October 14, due to fall in foreign currency assets, the Reserve Bank said today.
    B) In the previous week, the reserves had decreased by $4.343 billion to $367.646 billion.
    C) It had touched a life-time high of $371.99 billion in the week to September 30, 2016.
    D) FCAs, expressed in US dollar terms, include the effect of appreciation/depreciation of non-US currencies such as the euro, pound and the yen held in the reserves.
    E) Foreign currency assets (FCAs), a major component of the overall reserves, dipped by $1.486 billion to $340.908 billion.

    12. ODD one OUT
    A) After 12-year hiatus, government is set to revive strategic sale of state-owned companies with the Cabinet likely to consider shortly the outright sale of stake in over a dozen PSUs including the profit making ones.
    B) “The strategic sale will come up before the Cabinet very shortly,” a top source said.
    C) PSUs identified for strategic sale reportedly include profit-making Bharat Earth Movers and Certification Engineers International as well as loss-making Scooters India.
    D) NITI Aayog has prepared a list of public sector units where the government can sell its majority stake to private companies in order to bring in greater efficiency and professionalism in functioning.
    E) Based on its suggestions, the Department of Investment and Public Asset Management (DIPAM) has finalised a model of strategic disinvestment.

    13. ODD one OUT
    A) The Centre, in collaboration with State governments, plans to introduce a ‘One India’ concept, the biggest and the most comprehensive ‘ease of doing business’ initiative so far.
    B) Under the ‘one-form-one-portal’ model, aimed at attracting huge investments, the processes will be simplified to an extent where investors will need to fill only a single e-form for investing and doing business anywhere in India.
    C) “(In this regard), we have just begun talks with the states, and will soon hold discussions with the private sector and users of government services,” the official added.
    D) Currently, firms are mandated to complete multiple forms at the Central and state-levels, and it gets more complicated as each state has different requirements and regulations.
    E) “We are working on what could be the world’s best single window clearance mechanism with an in-built information wizard that will help investors with the application processes,” a senior official said.

    14. ODD one OUT
    A) Aiming to provide a fresh boost to the Centre’s Jan Aushadhi (Public Medicine) Scheme, the Ministry of Chemicals and Fertilizers is making efforts to rope in Members of Parliament (MPs) for opening new stores in their constituencies.
    B) This move comes close on the heels of the Department of Pharmaceuticals (DoP) initiating talks with various state governments regarding the matter.
    C) The scheme, launched in 2008 under the United Progressive Alliance (UPA) government, has not achieved its desired results so far.
    D) “Minister (Ananth Kumar) has written to all MPs, asking them to lend a helping hand by ensuring that one or two Jan Aushadhi stores are opened in their constituencies,” said a source close to the Minister of State for Surface Transport and Petroleum and Chemicals, Mansukh Lal Mandaviya.
    E) While introducing the budget this year, Finance Minister Arun Jaitley had announced that the government would open 3000 stores by the year-end- an ambitious target given that there are only 500 open stores at present.

    15. ODD one OUT
    A) In his first visit to Vadodara from where he had contested Lok Sabha polls in 2014 after he became Prime Minister, Narendra Modi on Saturday inaugurated a new integrated airport terminal, country’s second green airport terminal, and also attended a social welfare camp to hand out assistive devices and aids to around 8000 specially abled persons.”I am happy that after the NDA government came to power, two airports in the country have become fully green,” Mr. Modi said while opening the new terminal which has been built at the cost of Rs 160 crore and has been designed by Delhi based Creative Group to be fully compliant to the green building norms.
    B) “I am happy that after the NDA government came to power, two airports in the country have become fully green,” Mr. Modi said while opening the new terminal which has been built at the cost of Rs 160 crore and has been designed by Delhi based Creative Group to be fully compliant to the green building norms.
    C) “Distributing equipment is a very small part of the programme. The larger aspect is our duty to care for our Divyang sisters and brothers,” Mr Modi said .
    D) Mr Modi lauded his government’s new policy to promote regional air connectivity which will bring smaller towns and places on air route while blaming the previous governments of “lacking in vision to push and develop aviation sector in the country.”
    E) After opening the new terminal, Mr Modi headed to attend a camp to distribute assistive devices to around 8000 specially abled persons as part of the government’s scheme for the welfare of persons with disabilities.

    ANSWERS:
    1: B 2: E 3: A 4: E 5: A

    6: C 7: B 8: D 9: C 10: C

    11: D 12: C 13:C 14: D 15: C

    • the fighter

      _/_

      • Vivek A

        _/_

        • ravi

          good morning

          • Vivek A

            Good morning

      • ravi

        bhai good morning
        q5 sa 10 tak how to solve ???

        • the fighter

          english quiz ke liye abhishek sir se pucho

    • ” A@rohi ” :))))

      Thanks :)))

    • cutie pie

      thanku sir ji :)

  • Abhishek Pavan

    Payments banks
    small banks
    Bsbda
    all for Financial inclusion only

    • optimistic

      Yes first bsbda then small then payment

  • i can

    Results
    8 of 10 questions answered correctly

    Your time: 00:01:48

  • ” A@rohi ” :))))
  • Exam Time..

    okyy.

  • cutie pie

    yes faster and smaller
    none of these hona tha

  • cutie pie

    ok

    • Vivek A

      :))

  • Thug_Life

    6/10

  • Exam Time..

    nahi open ho rh

BankingMantras © 2016. All Rights Reserved.